Menapisch varken, recht van bij de boer

Van Vlaanderen is nog lang geen sprake. Wél al van de Menapiërs, een barbaarse, Keltische volksstam die leeft in de streek tussen kust en Schelde.
Hun pièce de résistance? Het Menapische varken.

Even wild als z'n menners. Even koppig als een everzwijn. En bovenal: een vetrijke delicatesse die razend populair is bij de Romeinen en waar fijnproevers graag woekerprijzen voor betalen.

Lekker? Allicht! U koopt immers een Menapii varken dat rechtstreeks van de hoeve komt!
Puur? Uw varken heeft gegraasd op Vlaamse velden en kreeg het beste voeder: eigen maïs, granen, ingemaakt gras, hooi en aardappelen en eikels. De zeugen kunnen lang en vaak buitenlopen en dat zorgt voor een betere structuur en fijne dooradering van vet. Dat maakt het verschil. En dat proef je ook!

Zin om het Menapisch varken eens te proeven? Kom langs in sfeerbistro d'Abdij en proef van de lekkere ham die 24 tot 36 maanden gedroogd is of een lekkere mini Menapii burger in een modern jasje gestopt.
Reserveren à la carte

Geen probleem! Indien u vegetarisch bent of allergieën hebt, gelieve op voorhand ons een seintje te geven. Wij houden hier dan ook met plezier rekening mee.
Sfeerbistro d’ Abdij
Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer